Jedzenie na dobry nastrój!

11

Kochane! Zaczął się czas wielkich przygotowań do wiosny. Ledwie słoneczko zaświeciło, a już nam się więcej chce! Od razu wierzymy w swoje możliwości i najzwyczajniej w świecie mamy więcej energii. Dlaczego?

Właśnie dzięki temu, że jest więcej światła. W ponure dni myślimy tylko o tym, by dzień się skończył. W dni słoneczne żałujemy, że czas tak szybko ucieka i dzień tak krótko trwa. Dziwne…

Jak mieć słoneczny dzień nawet podczas deszczu?

To pytanie nurtowało mnie od jakiegoś czasu. Ale wczoraj na jednym z popularnych portali ukazał się artykuł o jedzeniu, które poprawia humor. I wiece, że obok bananów, orzechów i innych produktów znalazły się tam również PRZYPRAWY.

Generalnie o tym, jak ważne są przyprawy przekonałam się ponad 40 kilogramów temu!

12

Ale nastrój poprawiają nam przyprawy „rozgrzewające”, te bardzo aromatyczne – czyli np. imbir, cynamon, chili (wszystkie były w mojej diecie). Na podstawie tego, co przeczytałam wczoraj, ugotowałam dziś owsiankę na poprawę humoru! A musze dodać, że w artykule nie było żadnego przepisu – to zatem moja autorska receptura:

0,7l chudego mleka

garść płatków owsianych

3 łyżki kaszy jaglanej

1 starte na grubych oczkach jabłko

cynamon, imbir, odrobinka miodu i składnik BOMBA: masło orzechowe.

13

Chyba nie musze nikogo uczyć, że w mleku gotujemy płatki i kaszę, dodajemy jabłko i przyprawy. Na talerzu doprawiamy miodem i masłem orzechowym. CUDO. Mówię Wam!

Dodatkowo poprawiające nastrój przyprawy działają odchudzająco!

Na dziś to tyle!

Jak się tylko czymś zainspiruję – napiszę.

Edyta

Zobacz inne moje wpisy:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *